Zamieszczone przez krisoctav
Jak się nazywa ten element??
Zwiń
X
-
Jak się nazywa ten element??
Ostatnio uległa u mnie awarii plastikowa "puszka" umiejscowiona na akumulatorze. Po jej otwarciu znajdują się w niej 3 bezpieczniki i dochodzi do niej kilka kabli. Nie wiem z jakiego powodu, ale usmażyły się wszystkie bezpieczniki, robiąc przy tym dziurę w plastiku. Nie chce od tego czasu zadziałać klimatyzacja. Nie pobudza jej guzik pod pokrętłami.
Chciałbym ten element wymienić, ale nawet za bardzo nie wiem jak on niego pytać i gdzie go szukać. Na allegro nawet nie mam pojęcia jakie słowo kluczowe wpisać, zatem pytanie do Was : kto wie jak nazywa się ta puszka?
Wklejam zdjęcie nie najwyższej jakości, ale takie na którym jest silnik, który posiadam, i w którym oznaczyłem element czerwonym kwadratem.
Z góry dziękuję za pomoc.Załączone plikiArtur
-
-
blind_walker, do tego już doszedłem.
Teraz chcę wymienić tą puszkę, ale błądzę po omacku szukając fachowej nazwy na to ustrojstwo.
PS:Nie działały też wentylatory na chłodnice, które załączają się powyżej 90 stopni, ale jeden z tych bezpieczników, prawdopodobnie odpowiedzialny za nie, jeszcze jako tako łączy, więc umiejscowiłem go tak aby chłodnica miała trochę oddechu, za to klima nie chce ruszyć.Artur
Komentarz
-
-
Ja u siebie tą skrzynke bezpieczników wymieniałem i kupiłem nie taką jak trzeba z tyłu patrząc od przodu jest wtyczka i u mnie szła pionowo w dół kupiłem na allegro i przyszła do wtyczki poziomej (musiałem ją trochę zmodyfikować) musisz sobie zwrócić uwage jaką masz.jakby co posiadam kabel vag
Komentarz
-
-
Wykminiłem ten numer z na-wpół stopionej pokrywki
1J0 937 550
i tu kolejny problem bo okazuje się że są dwa typy tej puszki.
1. Bardziej kwadratowy z czerwonym kablem
2. Bardziej prostokątny z blaszką
Ja posiadam ten drugi, i teraz jak to wytłumaczyć przy zamawianiu.
PS: Dla lepszego poglądu wrzucam fotki obu rodzajów. Ja posiadam tą bardziej prostokątnąArtur
Komentarz
-
Komentarz